Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес може да привлече Алонсо, ако не постигне споразумение с Розберг

Мерцедес може да привлече Алонсо, ако не постигне споразумение с Розберг

27
0

Екипът на Мерцедес може да привлече Фернандо Алонсо в екипа си, ако не постигне споразумение със сегашния си пилот Нико Розберг. Според спортния шеф на тима Тото Волф най-вероятно преговорите с лидера в шампионата ще приключат успешно, но ако не се стигне до нов договор, в Мерцедес ще се огледат за други варианти, сред които е и Фернандо Алонсо. Договорът на Нико изтича след края на този сезон и предстои да се видим какво ще е бъдещето му.

„Алонсо е един от най-добрите пилоти в историята и харесвам характера му, но приоритетът ни е Нико, заяви Волф. – Ако той не иска да поднови договора си с нас, тогава ще разгледаме и други варианти като Фернандо. Възрастта не е проблем. Важното е, че скоростта и мотивацията му ги има.”

Волф също така разкри, че преди две години испанският пилот е водил преговори с Мерцедес преди да отиде в Макларън. „Фернандо разглеждаше опциите си и една от тях беше Мерцедес. Той говори с нас, но тогава бяхме обещали на Люис, че докато подновяваме неговия договор, няма да обсъждаме нищо с други пилоти и така и направихме.”