Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес не бърза с решението си относно действията на Люис

Мерцедес не бърза с решението си относно действията на Люис

39
0

Екипът на Мерцедес обяви, че няма да бърза с решението относно действията на Люис Хамилтън в края на състезанието за Гран При на Абу Даби. Тогава британецът забави темпото нарочно, за да може движещият се на 2-а позиция Нико Розберг да бъде настигнат от Себастиан Фетел и Макс Верстапен и те да имат шанс да го изпреварят.

Все пак Нико запази второто си място, а с това спечели и титлата. Люис на няколко пъти бе инструктиран от бокса си да увеличи темпото, понеже застрашава победата на тима си, но той реши да игнорира тези заповеди, тъй като се бори за короната.

След края на състезанието спортният шеф на тима Тото Волф заяви, че трябва време за размисъл, през което да се прецени каква да бъде реакцията спрямо поведението на Хамилтън и дали ще има наказание за британеца.

„Никой не ни притиска с време да решим, съобщи един от говорителите на Мерцедес. – Ще оставим нещата да се уталожат, а след това ще помислим върху нещата занапред. Засега нашият фокус е върху това да се насладим и да отпразнуваме световните титли.“