Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес: Не трябва да изпускаме Хамилтън и Розберг извън контрол

Мерцедес: Не трябва да изпускаме Хамилтън и Розберг извън контрол

43
0

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф заяви, че се притеснява съперничеството между двамата пилоти на „Сребърните стрели” Нико Розберг и Люис Хамилтън да не се излезе извън контрол в бъдеще. Двамата спореха за титлата през последните 2 сезона, като и в двата случая победител се оказа британецът. Те обаче на няколко пъти влязоха в сериозен конфликт, като дори се стигна до удари помежду им и размяна на остри реплики. Затова целта пред тима е нещата да не придобият още по-сериозни размери през 2016 г.

„Много е важно отборът да не губи духа си, заяви Волф. – Съперничеството между Нико и Люис беше много свирепо и на моменти беше на ръба. Това е разбираемо, защото и двамата са в кола, способна да печели титли. Няма как пилотът от другия гараж да ти е приятел, но все пак трябва да сме внимателни и да не допускаме нещата да излизат извън контрол. Виждали сме как се отразява подобно нещо на други отбори и не искаме да се получава при нас.”

„Ако съперничеството започне да вреди на тима, ще се наложи да развалим подхода ни за дългосрочни отношения с пилотите ни. Имаме късмет, че двамата се познават отдавна. Понякога преувеличаваме в интерпретацията на враждата им, но те се състезават един срещу друг от 8-годишни, което е добре. Комбинацията от двамата е перфектна, защото започват да се притискат взаимно още от петък в тренировките.”