Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес не води преговори с Рикиардо, обяви Тото Волф

Мерцедес не води преговори с Рикиардо, обяви Тото Волф

54
0
Валтери Ботас,Люис Хамилтън,Мерцедес

Екипът на Мерцедес не води преговори с Даниел Рикиардо от Ред Бул за подписването на договор. Това обяви спортният шеф на тима Тото Волф. Австриецът твърди, че в момента в отбора гледат само пилоти, които са ангажирани с Мерцедес.

По думите му приоритет за Сребърните стрели е да дадат пълната си подкрепа към двамата си настоящи титулярни пилоти – Люис Хамилтън и Валтери Ботас, които до момента не разполагат с най-добрата кола.

Контрактите и на двамата изтичат след края на този сезон, като Волф каза преди няколко седмици, че подписването на нов такъв с шампиона Хамилтън е само въпрос на време.

Дали това ще се случи и при Ботас зависи в голяма степен от представянето му в хода на сезона, като до момента финландецът кара много добре и ако не беше спуканата гума в Баку, щеше да спечели състезанието и да е лидер в първенството.

„Не гледаме към пилоти, които са извън Мерцедес в момента, защото първо трябва да дадем пълната ни подкрепа на двамата ни титуляри, каза Волф. – Нека да минат още няколко състезания, да започне сезонът в Европа, и след това ще имаме по-добра визия за нещата.”

Според Волф в последните седмици преговори с Люис не са водени заради много натоварената програма на тима, като най-важното на този етап е представянето на отбора в състезанията.

Австриецът намекна, че тимът има и трети пилот, който може да е вариант за бъдещето на Мерцедес, визирайки Естебан Окон, който кара за Форс Индия и е протеже на Сребърните стрели.