Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес няма да е в трудна позиция в Монако, смята Ботас

Мерцедес няма да е в трудна позиция в Монако, смята Ботас

63
0
Валтери Ботас,Уилямс,Херес

Валтери Ботас смята, че Мерцедес няма да е в трудна позиция в Гран При на Монако в края на тази седмица. заради по-дългата база на колата и нейното по-високо тегло очакванията са по улиците на Монте Карло Ботас и Хамилтън да имат затруднения да се борят с Ферари за първите позиции.

В предишните 4 сезона германският отбор неизменно печелеше надпреварата – три поредни успеха записа Нико Розберг, а през 2016 г. на най-високото място на подиума се качи неговият съотборник Люис Хамилтън. През този сезон това изглежда трудно постижимо, но Ботас не смята така.

„Трудно състезание? Не. Изобщо не считам, че изоставаме по някакъв начин. Смятам, че много пъти сме показвали силно представяне в последния сектор от трасето, каза Ботас. – Тук всичко опира до това да си силен в завоите с ниска скорост и комбинацията от криви.

Смятам, че шансовете ни са доста големи тук. Очакваме отново да бъдем близо до Ферари. Битката за местата в решетката ще бъде много оспорвана, а наличието на малко прави отсечки ме навежда на мисълта, че Ред Бул също може да се представи силно.”