Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Мерцедес няма да се месят в отношенията на Макларън и Хонда

От Мерцедес няма да се месят в отношенията на Макларън и Хонда

83
0
Макларън,Фернандо Алонсо

От екипа на Мерцедес няма да се месят в отношенията между Макларън и Хонда. Това заяви спортният шеф на Сребърните стрели Тото Волф. В последно време все по-упорито се спекулира, че двете страни ще прекратят партньорството си, след като 3-а поредна година японската компания не може да предостави на тима достатъчно мощни и издръжливи двигатели.

Смята се, че при раздяла с Хонда, от Макларън е най-вероятно да сключат сделка с Мерцедес за доставка на задвижващи системи. Такива екипът от Уокинг използва до 2014 г.

„Първо искаме да видим развръзката между Макларън и Хонда, без да се намесваме в отношенията им, каза Волф. – Важно е Хонда да функционира, да остане във Формула 1 заради конкуренцията, както и да има добра връзка с частните си отбори или заводските такива. Не бихме искали да се намесваме на този етап. Това не ни е приоритет.“

Попитан дали Макларън и Мерцедес вече са провели разговори за доставка на двигатели, Волф отговори: „Ако се смятате за бъдещата булка, първо ще искате развод с предишния ви партньор, преди да скочите в леглото.“

Към момента Мерцедес снабдява с мотори своя заводски тим, Форс Индия и Уилямс, а наскоро обяви, че има капацитета и за още един клиентски отбор. От Рено също обявиха, че имат възможността да доставят задвижващи системи на 4-и тим, като сега правят такива за своя тим, Ред Бул и Торо Росо.