Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес отхвърли възможността да напусне F1 след 2018 г.

Мерцедес отхвърли възможността да напусне F1 след 2018 г.

76
0
Дитер Цетче,Жан Тод

Мерцедес отхвърлиха възможността да напусне Формула 1 след 2018 г. Наскоро популярният коментатор и бивш шеф на екипа на Джордан – Еди Джордан, заяви пред Auto Bild, че според него Себастиан Фетел няма да премине в екипа на Мерцедес по две причини.

Първата е, че от Ферари му осигуряват всичко необходимо, а втората, че в края на 2018 г. Мерцедес може да закрие заводския си отбор в F1. Джордан, който в момента е коментатор в британския Channel 4, обясни, че в Монако е споделил мнението си с шефа на Даймлер Дитер Цетче и след разговор с него не е останал с впечатление, че то е грешно.

„Мисля, че ако те се борят за двете титли през 2017 и 2018 г. техния борд ще реши да продаде тима и да остане в F1 само като доставчик на двигатели, заяви Джордан. – В Мерцедес доказаха, че са способни да спечелят всичко. Но от сега нататък нещата могат само да стават по-лоши за тях. Би било по-добре за тях да спестят пари и да се върнат към традиционния си бизнес да развиват високотехнологични двигатели и да ги предоставят на отборите.“

„Подобни изказвания са напълно необосновани, каза Волф. – Това е нищо повече от злонамерени спекулации на един индивид. Монако е място, на което хората обичат да купонясват и изглежда някой е прекалил с това. Мерцедес има договор за участие в F1 до края на 2020 г. и в момента водят преговори с новите собственици за това как ще изглежда следващия състезателен период на F1.”