Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес планира големи подобрения по колата

Мерцедес планира големи подобрения по колата

23
0

Екипът на Мерцедес планира големи подобрения по болида си за вторите тестове на пистата Каталуня, които започнаха днес. Сребърните стрели се представиха много силно в първите изпитания, като новата кола показа отлична издръжливост и бързина, като Валтери Ботас завърши с най-добро време за всички дни 1:19.705 мин.

От Ферари обаче бяха много близо като постижения и то с по-твърди гуми – софт. Затова в Мерцедес искат да надградят над постигнатото до момента. Очаква се по колата да има нов компоненти, благодарение на които, както и на вдигане на режимите на двигателя, времената на обиколка да слязат под 1:19 мин.

„Определено се надяваме, че можем да направим добри стъпки напред, каза Ботас преди началото на вторите тестове. – От показаното в първите изпитания е сложно да се прави детайлен анализ на това къде се намираме спрямо другите отбори. Не знаем и какво те ще внедрят за вторите тестове или за Мелбърн. Надяваме се да се подобряваме ден след ден.”

Финландецът също така обясни, че най-доброто му време от първите 4 дни не е от толкова голямо значение. Най-важното е било е да бъде разбрано как работи колата. „Не бяхме се съсредоточили върху времената на обиколка. Приоритетът за нас през цялата седмица беше да навъртим достатъчно километри и да работим по проблемите с колата, ако има такива.”