Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес разкри болида си W08

Мерцедес разкри болида си W08

57
0

Екипът на Мерцедес представи официално новия си болид за 2017 г. – W08 на церемония на пистата Силвърстоун. Покривалото на машината вдигнаха пилотите на тима за новия сезон – Люис Хамилтън и Валтери Ботас, като излъчването бе иновативно с 360-градусова камера. Колата е запазила традиционното си оцветяване за Мерцедес, като има повече синьо по нея.

Автомобилът прави впечатление със спуснатия надолу нос, който е заоблен в своето начало, и не е изрязан отстрани, както при новите коли на Уилямс, Заубер, Рено и Форс Индия.

Също така перката на акула над капака на двигателя е доста по-малка от тази на другите нови коли. Предното крило е с множество елементи. Задницата е изключително стеснена, а тръбата за въздух към двигателя е разделена на 3 части в нейното начало.

Първи болида подкара Люис Хамилтън, който направи няколко обиколки днес сутринта на влажната писта Силвърстоун, като част от т.н. филмов ден за тима за заснемане на видео клипове и снимки.

„Направихме първата обиколка без проблеми. В тази нова ера това е важно, каза спортният шеф на тима Тото Волф. – Имаме група от много интелигентни хора, които трябва да се справят с новите правила. Заради тях трябваше да започнем отначало по отношение на колата.”

„Днес е голям ден за мен и за целия отбор, каза Ботас. – Това е нова ера във Формула 1. Да карам Сребърна стрела за първи път е нещо много специално. Ще го направя на пистата след по-малко от час. Впечатлен съм колко добре изглежда колата. Изглежда много изчистена.”

„Толкова е вълнуващо да видиш всичко в едно, добави Хамилтън. – Днес карах колата и я усещам по-широка, каквато е, а предните гуми са огромни. Има толкова много сцепление дори днес при ниските температури. Като позиция на управление, като каране с волана, колата се усеща като миналата година. Но сега тя е едно по-голямо чудовище.” 

Вижте 360° видео от предсатвянето: