Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес притеснени за скоростта на MGP W02

Мерцедес притеснени за скоростта на MGP W02

55
0
MGP W02,Нико Розберг

Тимът на Мерцедес се притесни за скоростта на MGP W02 след първите две серии тестове преди началото на сезона във Формула 1. Колата получи няколко повреди (основно хидравлични), и то основно когато Нико Розберг управляваше болида и във Валенсия, и на Херес. Михаел Шумахер натрупа доста повече обиколки от съотборника си, но именно той изрази тревога относно развитието на автомобила.

Да, леко притеснен съм, но пък от друга страна знаем докъде искаме да стигнем. Първата надпревара ще определи точно ситуацията, в която се намираме. От миналия сезон сме наясно, че няма как да си бърз през цялото време и трябва постепенно да градиш нещата – сподели седемкратният световен шампион.

Розберг бе зад волана на MGP W02 през последния четвърти ден от тестовете на Херес, като програмата му бе да продължи работата по настройки и развитие от предходните изпитания, да проведе още аеропроби както и да се аклиматизира допълнително със системата KERS. Повреда обаче го спря, а от екипа съобщиха официално, че са сменили двигателя в болида като предохранителна мярка. За целия ден пилотът успя да направи едва 45 обиколки – Шумахер имаше 226 зад гърба си за предходните два дни, като в петък дори бе най-бърз, макар това да не е от особено значение по време на предсезонните тренировки.

Нико въпреки всичко опита да намери позитивите в ситуацията:

Всеки тур е от полза в предсезонните тестове и работата ни бе добра, въпреки загубата на време заради спирането. Трудно е да учиш толкова много неща и ни предстои сериозна работа, но съм убеден, че с идващите нови компоненти и развитие на колата ще продължим да прогресираме – каза той.

Шефът на отбора Рос Браун заяви, че четирите дни на Херес са били невероятно полезни за тима, макар издръжливостта да е била лимитирана до само два от тях.

Има проблеми за разрешаване и поради тази причина трябва да разпределим внимателно времето си на писта в оставащите две серии тестове. И Михаел, и Нико продължават да се чувстват удобно в колата. Издръжливостта остава наш приоритет наред с разбиране поведението на гумите и KERS-а – допълни англичанинът.