Начало Автомобили Mercedes разширяват гамата си компактни автомобили

Mercedes разширяват гамата си компактни автомобили

36
0

Mercedes-Benz ще има по-силно присъствие в сегмента на компактните автомобили в бъдеще, като плановете са да разшири продуктовата си гама от два на четири автомобила.

И за да бъдат осигурени плановете за четири представителя на компактния сегмент, като за начало ще бъдат направени инвестиции в размер на 600 милиона евро във фабриката в Ращат. Така би трябвало й да бъде осигурен експлоатационен капацитет в дългосрочен план.

Същевременно според идеята на д-р Дитер Цетче, изпълнителен директор на Daimler, допълнителна фабрика в Кечкемет, Унгария ще доведе до по-висока конкурентност и достъп до нови пазари.

Според стратегията ще има и подобрения в ефикасността и структурния дизайн, което да доведе до по-голяма възвръщаемост от новите продукти в дългосрочен план.
Mercedes-Benz вече е един от най-успешните премиум производители на компактни автомобили с А и B-Class. Следващото поколение компактни автомобили ще притежава продуктови характеристики, които вече са популярни сред потребителите, като по-голямо вътрешно пространство и повдигната позиция на водача. Плановете са новите модели ще спечелят допълнителни таргет групи за бранда Mercedes-Benz.