Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес с почти изцяло нов двигател за 2018 г.

Мерцедес с почти изцяло нов двигател за 2018 г.

97
0

Новият двигател на Мерцедес за сезона във Формула 1 ще бъде почти изцяло нов. Това заяви шефът по моторите на тима Анди Коуел. Сребърните стрели имат най-добрия агрегат от началото на новата турбо ера през 2014 г. и спечелиха всички титли оттогава.

През миналия сезон обаче предимството им бе намалено значително, като се смяташе, че разликата спрямо Ферари е не повече от 20-25 конски сили. Това позволи на Фетел да се бори за титлата с Хамилтън, като загуби битката в края.

Според Михаел Шмид от Auto Motor und Sport в края на сезона разликата в състезателен режим е била само 15 к.с. (949 към 934), а изоставането на Рено и Хонда е било съответно 42 и 68 конски сили. Смята се, че квалификационен режим разликите спрямо Мерцедес са били по-големи.

За новия сезон обаче в Мерцедес явно готвят сериозна промяна в агрегата с идеята поне да запазят предимство си или да го увеличат. „Почти всичко по двигателя ще е ново, каза Коуел. – Имаме идеи как да повишим мощността по време на сезона и как да намалим триенето в почти всяка сфера и загубите в електрическата система.“

Коуел обясни още, че при всяко подобрение на двигателя тимът при добива още опит и научава нови неща. Усъвършенстването понякога се отнася до едва забележими промени по малки елементи, които като скорост на пистата носят милисекунди. Но когато се съберат множество малки подобрения, напредъкът  като цяло става значителен.