Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес се съсредоточават върху развитие на MGP W02

Мерцедес се съсредоточават върху развитие на MGP W02

78
0
Михаел Шумахер

Грижите на Мерцедес по отношение скоростта и поведението на новия болид MGP W02 не се разсеяха по време на тренировките на пистата Каталуния. Михаел Шумахер приключи серията изпитания до Барселона, като програмата му включваше работа по аеродинамиката на колата, подготовка за състезания и търсене на оптимални реглажи за дълги серии от обиколки. С вчерашните 114 тура общата дистанция, измината по време на пробите до Барселона, стигна 1988 км. От екипа обаче се въздържаха от генерални обобщения. Шефът на отбора Рос Браун си позволи само да каже, че издръжливостта на колата е била окуражаваща точно на този тест и това ще позволи фокусиране върху развитието на автомобила.

Михаел и Нико [Розберг] успяха да направят състезателни симулации, които бяха особено ценни за още по-добро разбиране поведението на болида и гумите при различни количества гориво, както и за използване на KERS и подвижното задно крило – допълни англичанинът.

Шумахер пък изчезна минути след финала на тренировките и даде единствено официално изявление.

Още един зает ден със съсредоточаване върху работа по настройките и подобрение разбирането ни за автомобила – заяви той. – Направихме прогрес по отношение намирането на насоки за реглажите, а издръжливостта ни предостави необходимата за това стабилна платформа.

Седемкратният световен шампион обаче отбеляза изрично, че настоящата конфигурация на MGP W02 не е тази, с която Мерцедес ще започне сезона и затова в тима избягват да правят прекалено сериозни изводи. Германецът внимава много в изявленията си тази година, след като преди 12 месеца изтърва реплика за недобрата скорост на колата си и обясняваше дни наред след това, че е бил разбран неправилно.