Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес се върна на върха в последната тренировка

Мерцедес се върна на върха в последната тренировка

39
0

Мерцедес се върна на върха на сухата писта Сузука в 3-ата и последна тренировка за Гран при на Япония във Формула 1. Най-бърз беше Нико Розберг, който единствен слезе под 1:34 мин – 1:33.995 мин. Германецът изпревари с близо 0.3 сек лидера в шампионата Люис Хамилтън, който в един момент имаше странен проблем, оплаквайки се, че седалката му се е нагряла повече от обичайното. Даниел Рикиардо с Ред Бул се нареди 3-и, като изостана от Розберг с половин секунда. Пилотите на Уилямс Ботас и Маса допълниха топ 5.

За разлика от петъчните тренировки, днешната се проведе изцяло на суха писта, при облачно време. Това ни позволи да видим истинските възможности на автомобилите. И изглежда, че нещата се върнаха към нормалното съотношение на силите за сезона с ясно изразено предимство на Мерцедес.

Сравнително по-слабо беше темпото на Ферари. Райконен остана 6-и, а победителят от Сингапур Фетел едва 8-и, като и двамата бяха на повече от секунда от топрезултата на Розберг.

Сесията мина без сериозни инциденти, като кратко излитане претърпя Данил Квят, който явно имаше проблеми с намирането на оптималните настройки и остана едва 14-и. Квалификацията е днес по-късно от 9 часа българско време.