Начало Formula 1 News Мерцедес ще реши дали да налага отборни заповеди след Монца

Мерцедес ще реши дали да налага отборни заповеди след Монца

7
0
Тото Волф

Екипът на Мерцедес ще реши дали да налага отборни заповеди след Гран при на Италия на Монца. Това обяви спортният шеф на тима Тото Волф. След последния кръг в Белгия Люис Хамилтън води в шампионата със 17 точки пред Фетел, а другият пилот на Сребърните стрели Валтери Ботасе е на цели 87 т.

С оглед на това, че колата на Мерцедес изостава от тази на Ферари като чиста скорост започнаха предположения дали в екипа на Сребърните стрели няма да заложат всичко на Хамилтън в битката му за титлата със Себастиан.

„Мразя да налагаме отборни заповеди, каза Волф. – Това е напълно срещу моите състезателни инстинкти. Опитваме се да бъдем неутрални към пилотите ни. Още не сме дискутирали такива и не сме налагали такива.

Нека да видим как ще се развият нещата на пистата Монца и след това ще обърнем внимание на въпроса дали да не вложим всичките си сили към единия от пилотите.”

Според Волф с оглед на предимството на Ферари, битката за титлата на Хамилтън няма да е никак лесна, като ще има състезания, в които Мерцедес ще изостава. Като тези в Сингапур и Мексико.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter