Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес ще се провали, ако се опита да привлече Рикиардо, смята Марко

Мерцедес ще се провали, ако се опита да привлече Рикиардо, смята Марко

105
0
Даниел Рикиардо,Кристиан Хорнер,Хелмут Марко

Екипът на Мерцедес ще претърпи сериозен провал ако се опита да привлече в тима Даниел Рикиардо. Това смята главният съветник в екипа на Ред Бул Хелмут Марко.

Последните слухове след победата на австралиеца в Китай са, че той може премине в екипа на Мерцедес догодина на мястото на Валтери Ботас, който има договор с тима само до края на тази година.

Марко напомни, че Сребърните стрели вече са се провалили в опита да привлекат Верстапен, който подписа нов контракт с екипа на „биковете“ до края на 2020 г. Според него същото ще се случи ако те се опитат да вземат Даниел.

„Господин Волф вече се провали шумно в опита си да привлече Макс Верстапен и ще се случи същото отново с Рикиардо“, заяви Марко. Самият Волф каза, че Рикиардо  е един от много добрите пилоти в решетката, както се е видяло в Китай.

Рикиардо има възможността да премине и във Ферари догодина, където може да замени Кими Райконен. Финландецът е предпочитан за съотборник от Фетел и кара своя 5-и пореден сезон в тима.

Италианските медии дори открито призоваха Скудерията да вземе Рикиардо след представянето му в Шанхай.

„Ферари, вземете Рикиардо, пише Лука Будел в италианското издание Mediaset. – Докато Макс е потенциален феномен, Рикиардо е този, който печели състезанията. Момчето заслужава вниманието на Ферари.“

„Ферари трябва да вземе Рикиардо, пише Алберто Сабатини в Autosprint. – Ред Бул в момента обръща повече внимание на еволюцията на моторите на Хонда, в същото време държи страхотен пилот като австралиеца в хладилника.“