Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес ще увеличи звука на двигателя си

Мерцедес ще увеличи звука на двигателя си

51
0
ауспух,изпускателна система

Техническият директор на Мерцедес Пади Лоу заяви, че тимът му работи върху това да увеличи нивото на шума, издаван от турбодвигателя. От началото на този сезон всички доставчици на задвижващи системи бяха задължени да добавят по още една или две изпускателни тръби, с което да се увеличи звука от моторите.

Промяната обаче не доведе до особено вдигане на нивото на шума, който е силно критикуван от феновете след въвеждането на новите хибридни системи в спорта през 2014 г. Лоу твърди, че инженерите, работещи по двигателите на германците, са постигнали сериозни резултати в тази посока и съвсем скоро ще са готови да използват подобренията по колите на Люис Хамилтън и Нико Розберг.

„Можем да увеличим още звука на двигателите без да загубим от мощността. Работим сериозно по този въпрос, защото за нас е важно не само представянето на пистата, а и усещането, което даваме на феновете си по пистите, заяви Лоу. – Нашите инженери направиха голяма крачка в този аспект. След промените от началото на този сезон и увеличените нива на шум, скоро значително ще подобрим звука от двигателя.”

Ексклузивно интервю с Пади Лоу четете в новия брой 193 на списание ClubS1, който ще е на пазара следващата седмица.