Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес също заплаши, че ще напусне F1

Мерцедес също заплаши, че ще напусне F1

95
0
Тото Волф

Отборът на Мерцедес също обяви, че може да напусне Формула 1 ако правилата отидат в посока, която не е добра за спорта като цяло. Това заяви спортният шеф на тима Тото Волф.

Така Сребърните стрели се присъединиха към заплахата на Ферари. Наскоро президентът на италианския производител Серджо Маркионе заяви, че Скудерията може да напусне Гран при, ако планът за стандартизиране на двигателите от 2021 г. влезе в сила.

Волф каза, че не е доволен от първата година под управлението на новите собственици на спорта. Запитан от Auto Motor und Sport какво може да посочи като постижение на американците за 2017, той отвърна:

„Нищо. Да допускаш недобри действия като появата на Майкъл Бъфър в Остин не помага на спорта по никакъв начин. Бъфър е легенда в американския бокс, само че не като състезател, а като легендарния човек във фрак, който обявява началото на мачовете вече 35 г.

Liberty Media поканиха Бъфър да обявява имената на пилотите в Остин. За хората извън САЩ този тип театралност може да изглежда нелепа, особено когато е извадена от естествената си боксовата среда и пренесена в доста различен спорт като Ф1.“

Волф заяви още, че не се забелязва никаква визия на спорта и не е ясно накъде отива F1. „Единственото ясно е, че печалбите спаднаха рязко, каза още босът. – Ако не виждаме за какво се бори Формула 1, тогава бихме си задали трудния въпрос: дали не искаме да работим другаде на най-високо ниво.“