Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес: Трябва да сме безупречни в Унгария, за да бием Ред Бул

Мерцедес: Трябва да сме безупречни в Унгария, за да бием Ред Бул

54
0

Екипът на Мерцедес трябва да бъде безупречен, ако иска да победи Ред Бул и да спечели Гран при на Унгария. Това смята спортният шеф на тима Тото Волф. Сребърните стрели досега не са печелили на пистата Хунгароринг от началото на новата турбоера в спорта през 2014 г.

През миналата година първи стана Себастиан Фетел с Ферари, а предния сезон над всички бе Даниел Рикиардо с Ред Бул. Именно Биковете се очертават основните конкуренти на Мерцедес в битката за първото място тази година в Унгария. Състезанието е в края на тази седмица.

„Пистата не беше добра за нас през последните две години и показа силните страни на нашите съперници, каза Волф. – Ред Бул например е кола, която работи добре там, където високото ниво на аеродинамично притискане не е такъв проблем, като на други писти. Така че при условия на мокра писта и по-ниска скорост, каквито предоставя Хунгароринг, те са сериозна заплаха. Трябва да бъдем безупречни, за да сме на върха.”

„Навлизаме във време, в което нещата стават сложни заради големите решения, които трябва да бъдат взети, каза още Волф. – Всяка седмица трябва да анализираме с какъв ресурс ще продължим през следващия сезон. Някои отбори например приключват рано развитието си за настоящия сезон.”