Начало Автомобили Mercedes вади новия SL в Детройт

Mercedes вади новия SL в Детройт

47
0
detroit,Mercedes,SL

На първото автомобилно изложение през следващата година – това в Детройт през януари, Mercedes-Benz ще демонстрира шестото поколение на роудстъра си SL.
Дизайнът на модела е в стила на новия SLK, дебютирал тази пролет в Женева. Предницата практически не се отличава от по-компактния автомобил, докато силуетът е останал почти същия – същите елегантни и стремителни линии.

Следвайки най-съвременните тенденции, инженерите на компанията са намалили максимално теглото на спортиста. Новият Mercedes SL почти изцяло (89%) е направен от алуминий, като в резултат масата му е намалена със 140 кг. спрямо настоящата генерация. Не случайно абревиатурата SL означава Sport и Leicht (спортен и лек от немски). В същото време якостта на каросерията е увеличена с 20%, а разходът на гориво е намален с 30%.

Новост в обзавеждането на роудстъра е новата аудиосистема FrontBass, чиито басови говорители вместо във вратите са монтирани в зоната за краката на предните пасажери. Така се получава по-качествен звук, нещо което не е характерно при движение със свален покрив.

Първоначално ще се предлагат две версии на модела – SL 350 и SL 500. Първата ще се задвижва от атмосферен 6-цилиндров мотор с обем 3,5 литра с директно впръскване на горивото с мощност 306 к.с. (370 Нм). Вторият агрегат е отново бензинов с директно впръскване, но вече 4,7-литров V8 с два турбокомпресора и 435 к.с. (700 Нм). Към двата двигателя ще се предлага единствено 7-степенна автоматична трансмисия с допълнителна електрическа помпа за хидравликата, позволяваща монтирането на система Start/Stop.

Ускорението до 100 км/ч на Mercedes SL 350 е за 5,9 сек, докато SL 500 стига да тази стойност след 4,7 сек. Максималната скорост е ограничена електронно на 250 км/ч.