Начало Автомобили Mercedes-AMG и MV Agusta обявиха сътрудничеството

Mercedes-AMG и MV Agusta обявиха сътрудничеството

80
0

Това се очакваше отдавна – сътрудничество между Mercedes-AMG и MV Agusta. Сега вече и двете компании го обявиха официално.

Марката за спортни коли Mercedes-AMG на Daimler AG и производителя на мотоциклети
от Варезе MV Agusta  подписаха споразумение за сътрудничество и партньорство  в дългосрочен план . Сътрудничеството между двете марки от висок клас марки, които са с дълга
традиция и история, ще бъдат в областта на маркетинга и продажбите.   същото време, Mercedes-AMG GmbH ще придобие  25% от MV Agusta Motor SpA. Не се оповестяват подробности за сумата, която се плаща за дела в MV Agusta Motor.

Mercedes-AMG ще назначи един член в Борда на директорите на MV Agusta. Партньорството е все още се одобрява от съответните органи и институции. Документално всичко ще бъде оформено в края на ноември.

Тобиас Моерс, главен изпълнителен директор на Mercedes-AMG GmbH казва: В MV Agusta, ние открихме перфектния партньор две колела за Mercedes-AMG. Това е производител с дългогодишна традиция и също Mercedes-AMG, не само са свързани само с дълга и успешна състезателна история, но също така имаме споделени ценности и цели за бъдещето, базирани на опита и изключителното съвършенство, оптималната производителност и технологии в  моторните спортове. Сътрудничеството с MV Agusta също така подчертава значението на AMG, като марката за спортни коли на Mercedes-Benz Cars с висока производителност.

Джовани Кастильони, президент и главен изпълнителен директор на MV Agusta Motor SpA, коментира:  MV Agusta и Mercedes-AMG са две перфектни марки, две допълващи се фирми, които стоят за изключителен дизайн, висока производителност и съвършенство. Mercedes-AMG ще помогне на MV Agusta за по-нататъшно разширяване и ускорен растеж в световен мащаб. Уникалността на MV Agusta ще продължи да помага за подобряване на лидерството Mercedes-AMG в сегмента на спортните автомобили.