Начало Автомобили Mercedes-Benz B-Class излезе на светло

Mercedes-Benz B-Class излезе на светло

158
0
B-Class,frankfurt,Mercedes

След неколкократно „случайно изтичане“ на снимки в интернет, компанията Mercedes-Benz най-накрая пусна официално информация на следващото поколение на модела си B-Class.
Компактният ван има увеличени габаритни размери спрямо предшественика си – дължина от 4359 мм (+102 мм), широчина – 1786 мм (+9 мм) и намалена с 46 мм височина (1557 мм). Според представители на компанията автомобилът има и един от най-добрите коефициенти на въздушно съпротивление, равняващ се на 0,26.
Интериорът предлага далеч по-голяма пространство за пътниците във височина, намалена е височината на седалките спрямо пътя с 86 мм за облекчаване качването и слизането, а по размер на свободното пространство на задния ред кресла моделът превъзхожда лимузините от S и Е-Class.
Като опция ще се предлага и система за трансформация на салона Easy-Vario-Plus, която позволява преместване на седалките от втория ред напред-назад със 140 мм. Така освен че багажното пространство нараства от 488 до 666 литра, при нужда се сгъва и предното пътническо кресло, давайки възможност за превоз на големогабаритни предмети.
Второто поколение на B-Class ще се задвижва от нови 4-цилиндрови бензинови двигатели с обем 1,6 литра, снабдени със система за директно впръскване BlueDIRECT и налягане от 200 бара.
По-високото налягане осигурява по-фино разпръскване на горивото и оттам по ефективно горене. Тази технология вече е внедрена в моторите V6 и V8 на марката, докато в компактния сегмент се използва за първи път.
При модификацията B 180 новият мотор достига мощност от 122 к.с., а при В 200 – 156 к.с. Максималният въртящ момент е съответно 200 и 250 Нм, налични още при 1250 об/мин.
Дизеловата гама е представена също от 4-цилиндрови агрегати, но с обем 1,8 литра. При В 180 CDI мощността е 109 к.с. (250 Нм), а В 200 CDI разполага със 136 к.с. и 300 Нм.
В зависимост от модификацията двигателите могат да се комбинират с 6-степенна механична скоростна кутия или 7-степенна автоматична трансмисия с два съединителя.
Използването на нова платформа и премахването на старата модулна конструкция тип сандвич центърът на тежестта на новата B-Class е намален с 20 мм спрямо предшественика, а стабилизиращата система е препрограмирана.
За модела ще се предлага и спортно окачване и кормилно управление Direct-Steer, което включва сервоусилвател с променлива производителност и кормилна рейка с изменяемо предавателно число.
Стандартният електромеханичен усилвател е бил основно модернизиран.
В списъка с електронни помощници са включени система за превантивна безопасност PRE-SAFE, адаптивни фарове, система за следена на мъртвите зони и предупреждение при напускане на пътното платно, система разпознаваща пътните знаци, активен парктроник, камера за заден ход, система за управление функциите на автомобила Linguatronic и мултимедийна система с достъп до интернет.
Продажбите на Mercedes-Benz B-Class в Европа стартират през ноември т.г.