Начало Автомобили Mercedes-Benz в Париж: Електрическа мобилност под светлината на прожекторите

Mercedes-Benz в Париж: Електрическа мобилност под светлината на прожекторите

37
0

Присъствието на леките автомобили на Mercedes‑Benz на изложението в Париж тази година се характеризира с промяна, едновременно дигитална и електрическа: своята световна премиера ще отпразнуват електрическите версии на новото smart fortwo, smart fortwo cabrio и за първи път smart forfour. Концептуален модел на Mercedes-Benz ще отбележи също своята световна премиера и ще покаже визията на марката за тотално нова генерация автомобили с изцяло електрическо задвижване. Нов представител на семейството на Е-класата ще бъде показан на изложението за първи път: освен лимузината и комби версията на модела на сцената ще бъде и Е-класата All‑Terrain – нов лайфстайл автомобил, който допълва моделната гама.

Фокусът върху темата за електрическата мобилност е подкрепена и от архитектурата на изложбения щанд. Електрическо платно тръгва централно от предния край на щанда до големия LED панел в дъното: електрическите автомобили от Mercedes‑Benz са поставени върху черно осветено отзад стъкло. Те оформят кордон за концептуалния автомобил на Mercedes, разположен централно в дъното. Тази подредба осигурява специфичната визия за изцяло новото автомобилно поколение автомобили с електрическо задвижване.

Щандът, който покрива площ от 2500 кв. метра е ограден от „Сребърна вълна”. Тази експресивна, привличаща вниманието форма се превърна в символ на присъствието на Mercedes-Benz в световните изложения от 2014 година насам.

Нов елемент е интеграцията на социалните медии в дизайна на щанда: презентации на основните теми ще се излъчват по Facebook Live за общността на Mercеdes – в същото време, видеото може да се гледа на петте медия панела на щанда.

Отличителна премиера на изложението в Париж е Vision Mercedes‑Maybach 6. Четириместният автомобил отдава почит към славните времена на аеро купетата и пренася тази традиция в бъдещето. Купето прави екстремна интерпретация на класическия, емоционален дизайн, следвайки дизайнерската философия за чувствена чистота. Моделът Vision Mercedes‑Maybach 6, чиято дължина е почти шест метра е конструиран като електрически автомобил. Задвижващата система има мощност от 550 kW (750 к.с.). Плоската батерия, разположена в пода на автомобила, осигурява повече от 500 км. пробег по (NEDC).

Mercedes-AMG продължава експанзията на GT семейството. Веднага след новия AMG GT R, спортният и пърформанс бранд ще представи следващ вариант на GT моделната серия в нощта преди откриването на автосалона в Париж.