Начало Автомобили Mercedes-Benz пуска малък многофункционален ван

Mercedes-Benz пуска малък многофункционален ван

156
0
Citan,Mercedes

Макар и не толкова популярни сред феновете на германската марка, лекотоварните модели на Mercedes-Benz заемат доста голям дял от продажбите на концерна.
За да засили още повече присъствието си на пазара, компанията ще разшири моделната си гама. Към познатите досега Vario, Sprinter и Vito ще бъде добавен и новия Citan, чиято премиера ще се състои през есента на изложението в Хановер.
Името Citan произлиза от двете английски думи city и titan и недвусмислено подсказва за амбициите на германците.
Най-малкият ван на Mercedes-Benz е разработен съвместно с алианса Renault-Nissan и ще се предлага в различни модификации – товарен фургон, пътнически и товаропътнически в различни дължини и товароносимости.
Както и останалите модели на марката, така и Citan ще е изключително надежден и здрав, ще предлага високо качество, икономичност, безопасност, отлично управление, както и висока ефективност в разхода на гориво и вредните CO2 емисии. Той ще се отличава и с ниски експлоатационни разходи и достъпна цена.
Както и при всеки друг автомобил от гамата лекотоварни на Mercedes-Benz от съображения за сигурност новият ван ще се предлага серийно със системата ESP.