Начало Автомобилни новини Mercedes-Benz вади новия GLK в Ню Йорк

Mercedes-Benz вади новия GLK в Ню Йорк

662
0
GLK-Class,Mercedes-Benz,SUV

На автосалона в Ню Йорк, който ще се проведе през месец април т.г. германската компания Mercedes-Benz ще представи пред широка публика обновения си кросоувър GLK.

Компактният SUV се отличава от предшественика си с новата форма на фаровете със светодиодни секции, радиаторната решетка, предната и задна броня и задни светлинни тела, както и нова гама лети джанти с размери от 17 до 20 цола. Ще се предлага и пакет AMG, придаващ спортен акцент на автомобила с различното оформление на предната и задна част на каросерията.
Най-забележимата промяна в салона е преместването на скоростния лост от централния тунел върху кормилната колона и кръглите дефлектори за вентилация. Интериорът има и нови варианти на тапицериите, модернизиран волан и нов блок на аудиосистемата.

Новият GLK ще се задвижва от шест двигателя, познати от предшественика, но сериозно модернизирани в посока икономичност и екологичност. Дизеловата гама е представена от четири 2,1-литрови мотора – версиите със задно предаване GLK 200 CDI BlueEFFICIENCY и GLK 220 CDI BlueEFFICIENCY имат мощности 143 к.с. (350 Нм) и 170 к.с. (400 Нм) съответно. Версиите със задвижване 4х4 GLK 220 BlueTEC 4MATIC и GLK 250 BlueTEC 4MATIC (най-мощният 4-цилиндров дизелов агрегат в света) са с мощност 204 к.с. (500 Нм) се отличават с изключително нисък разход на гориво и нива на вредни емисии, отговарящи на стандарта Евро 6. Топ модификацията GLK 350 CDI 4MATIC BlueEFFICIENCY се задвижва от 3-литров V6 с мощност 265 к.с. и максимален въртящ момент от 620 Нм.
За бензиновата модификация GLK 350 4MATIC BlueEFFICIENCY е предвиден 3,5-литров V6 с мощност 306 к.с.
Скоростните кутии са 6-степенни механични (за версиите със задно предавате) и 7-степенна автоматична 7G-TRONIC PLUS при версиите 4х4.
В стандартното и опционално оборудване на Mercedes-Benz GLK включени мултимедийна система с достъп в интернет, система следяща състоянието на водача и такива разпознаващи пътните знаци, за контрол на мъртвите зони, запазване лентата на движение, кръгов видео обзор, адаптивен круиз-контрол и др.
Цените на кросоувъра за Европа ще са в границите 36 235-50 099 евро.