Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес „достави“ Де Врис на Алфа Таури

Мерцедес „достави“ Де Врис на Алфа Таури

2005
0
Ник де Врис

Екипът на Мерцедес направи специална доставка в края на състезателния уикенд в Абу Даби. С надпреварата на пистата Яс Марина сезон 2022 във Формула 1 приключи. Част от механиците в отбора на Мерцедес се заеха след това да „доставят“ Ник де Врис в Алфа Таури.

27-годишният Де Врис, който е висок 1,67 м и тежи 67 кг, беше буквално натоварен на една количка и прикрепен, за да не изпадне. След това механиците дружно и с много шум го закараха в бокса на Алфа Таури, където пилотът бе посрещнат с аплодисменти.

„Специална доставка. Назаем за Алфа Таури до края на сезона!“, бе коментарът на видеото от страна на Мерцедес.

„Благодаря, че се съобразихте с инструкцията „отнасяйте се внимателно“, която ви изпратихме“, отговориха от тима от Фаенца.

Малко преди Де Врис „да пристигне“ в Алфа Таури Пиер Гасли сложи символичен край на работата си с екипа от Фаенца. Французинът подари една от каските си на шефа на тима Франц Тост

Двамата се разбираха много добре и общата им работа бе изключително ползотворна, макар и финалната им надпревара като екип да завърши без точки. Гасли бе 14-ти в Абу Даби, а съотборникът му до снощи Юки Цунода – 11-ти.

„Нямам какво толкова да кажа за състезанието. Опитахме нещо различно, което изглежда не се получи. Беше последната ми надпревара с Алфа Таури. За съжаления тя не бе отражение на времето ни заедно. Винаги ще помня годините си с отбора, първия си старт във Формула 1, първите подиум и победа. Знам, че днес съм по-добър пилот благодарение на тях. И съм безкрайно благодарен за всички постижения. Искам да кажа огромно благодаря на всички, с които работих – те свършиха абсолютно невероятна работа. Сега е време да отпразнуваме тези невероятни моменти така, както ги изживяхме – заедно“, заяви Гасли.

Докато „доставянето“ на Де Врис пък премина весело и с много закачки, едно друго бе почти тайно. Фернандо Алонсо още в екипа на Алпин си събра багажа от къщичката на френския тим и се пренесе в Астън Мартин. През уикенда в Абу Даби, изнервен от досегашния си тим, той каза, че няма търпение „да тества зелената кола“.