Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес има вариант ако Хамилтън не е в състояние да кара в...

Мерцедес има вариант ако Хамилтън не е в състояние да кара в Канада

4865
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Мерцедес има вариант ако Люис Хамилтън не е в състояние да кара в Гран при на Канада, която ще се състои в края на тази седмица. Тото Волф коментира след финала на надпреварата в Азербайджан, че проблемът при седемкратния световен шампион не е само мускулна треска.

„Очевидно е, че има проблем с гърба и оттам са възможни неприятни последствия. Освен това не мисля, че само Люис има грижи. При него са може би най-силно проявени. Но и Джордж [Ръсел] има проблеми в това отношение, както и други пилоти. Решението може да е някой резервен пилот, какъвто винаги имаме по време на състезателен уикенд“, посочи Волф

„Просто трябва да намерим решение. Доколкото разбрах, почти всички пилоти искат нещо да се направи. Подскачането и неравностите са свързани. На някои писти нямаше никакво тресене, на други има, на някои коли пък подовете се удрят в неравностите. Взаимовръзката не е напълно ясна, но има такава.“

Самият Хамилтън коментира след Гран при на Азербайджан, че се е молил състезанието да свърши.

„Болката в края на правата беше неописуема, но бяхме в толкова добра позиция – трети и четвърти, че само стисках зъби“, обясни седемкратният световен шампион.

Люис допълни, че днес ще е във фабриката, където ще работи заедно със съотборника си Джордж Ръсел и екип в търсене на решение за проблемите.

Същевременно Волф е убеден, че Хамилтън ще продължи да кара във Формула 1 и след сезон 2022

„Люис е напълно мотивиран. Точно като всички останали в отбора търси изход от ситуацията. Затова и не се съмнявам, че ще кара за нас до края на 2023 г. При нас няма свободно място догодина. Ние сме едно голямо семейство. Няма и нужда от обсъждане на договори на настоящия етап, защото всичко е ясно за 2023-та“, заяви Волф.