Начало Избрани Мерцедес инвестира в използването на устойчиви авиационни горива

Мерцедес инвестира в използването на устойчиви авиационни горива

1753
0
Мерцедес W13
снимка, Мерцедес

Мерцедес обяви, че започва да инвестира в използването на устойчиви авиационни горива. Така германците станаха първият отбор, който прави подобна стъпка.

Подобно на F1, германският производител работи за намаляване на въглеродния диоксид и иска да бъде без нулеви вредни емисии до 2030 г.

Устойчивостта е в основата на нашите дейностите на Мерцедес. Като отбор от F1, който се състезава на няколко континента, всички във фабриките работят неуморно, за да разберат въздействието, което се оказва върху околната среда, както и ролята, която можем да изиграем за промяната в климата. В момента F1 е в челните редици на автомобилните технологии. По този начин от Мерцедес искат да гарантират, че са на върха на иновациите в областта на устойчивите технологии.

Устойчивото авиационно гориво (SAF) е възобновяемо или получено от отпадъци авиационно гориво. Това е нова технология, призната от Международната организация за гражданска авиация за играеща важна роля в намаляването на бъдещите международни авиационни емисии. Авиацията представлява повече от една четвърт от целия прогнозен въглероден отпечатък в света. По този начин, многомилионната инвестиция на Мерцедес в SAF ще подобри значително цялостното въздействие върху околната среда. Междувременно индустриалните технологии ще подпомогнат прехода на германците към нулеви въглеродни емисии.

SAF ще се превърне във важен компонент от стратегията за устойчивост на нашия отбор. Това ще отразявайки желанието на Мерцедес да стимулира промяната в F1 за по-устойчиви състезания. Закупеното от екипа устойчиво авиационно гориво ще бъде използвано за непреки авиационни емисии от обхват 3. като например полети до местата за провеждане на Гран При и други бизнес пътувания със самолет. Всички те са изключени от тавана на разходите на F1,

Чрез закупуването на SAF ще се намали отпечатъка от пътуванията със самолет на персонала на състезателния отбор на Мерцедес с близо 50 %. Също така отборът ще продължи да компенсира останалите си авиационни въглеродни емисии със златни стандарти. Същевременно от Мерцедес ще работят с индустрията за увеличаване на наличността на SAF.

Шефът на тима на Мерцедес Тото Волф изрази подкрепата си за този ход. Австриецът призна, че устойчивостта е тема, за която той често мисли както в личен, така и в професионален план.

„Устойчивото авиационно гориво има потенциала да промени начина, по който пътуваме,  както и въздействието, което оказваме върху околната среда. Това е тема, за която мисля много както в личен, така и в професионален план. Аз и екипът ми използваме много често самолети. Искаме да намерим по-добър начин за околната среда по време на полет. SAF е най-доброто решение, с което авиационната индустрия разполага в момента. Стремим се да бъдем на върха на промяната. Искаме да използваме нашата глобална платформа за моторни спортове като модел за по-устойчиво и диверсифицирано бъдеще“, сподели Волф.

„Нашата цел е да включим устойчивостта във всяко наше решение и действие. Вярваме, че устойчивото авиационно гориво може да промени начина, по който спортът и бизнесът могат да окажат положително влияние върху външния свят. Надяваме се да играем водеща роля в представянето на възможностите на SAF и да докажем на други индустрии какво може да се постигне“, каза мениджърът за устойчивост и околна среда на тима в F1 Aлис Ашпител.