Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес: Люис трудно щеше да си тръгне ако печелехме шампионати

Мерцедес: Люис трудно щеше да си тръгне ако печелехме шампионати

3967
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън едва ли щеше да напусне Мерцедес ако отборът все още печелеше шампионати във Формула 1, смята оперативният директор на отбора от Бракли Андрю Шовлин. В началото на 2024 г. бе оповестено, че седемкратният световен шампион ще се присъедини към Ферари от сезон 2025. Мерцедес се бори с болидите си от въвеждането на последните технически правила. Едва тази година постига по-сериозен напредък, но след като смени цялостната концепция на автомобилите си. Междувременно продължава да се обсъжда въпросът защо Хамилтън реши да си тръгне от тима, с който спечели 6 от 7-те си титли.

„Мисля, че ако печелехме шампионати, за Люис щеше да е трудно да откаже (да остане). Но според мен най-големите причини (за желанието да си тръгне) не са свързаните с представянето на колата. Той очевидно иска да напише още една глава в кариерата си след много успешния си период с Мерцедес. На такава възраст е, че трябва скоро да изпълни това си желание, не да го планира за по-късно“, заяви Шовлин.

„Както споменах, ако доминирахме в първенството предполагам, че щеше да му е трудно да си тръгне. Но смятам, че голяма част от самия Люис иска още един екип и още едно предизвикателство в кариерата му. И мисля, че когато човек реши нещо подобно, може да е доста трудно да го убедиш в противното“, каза още оперативният директор на Мерцедес

Хамилтън се появи вчера на летните олимпийски игри в Париж, Франция. Там присъства на състезанията по фехтовка. Седемкратният световен шампион подкрепя Майлс Чамли-Уотсън, който е част от националния отбор на САЩ. Хамилтън бе в компанията на актрисата Нина Добрев (известна най-вече със сериала „Дневниците на вампира“, а у нас и с българския си произход), нейния приятел Шон Уайт (трикратен олимпийски шампион на сноуборд) и една от големите звезди на игрите извън самите състезания – Снууп Дог. Хамилтън написа, че изживяването е било изумително, усетил е енергията на публиката и се възхищава на отдадеността и уменията на участниците в олимпиадата.