Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес с проблеми в двигателя на шейкдауна с F1 W14?

Мерцедес с проблеми в двигателя на шейкдауна с F1 W14?

6094
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Мерцедес направи шейкдаун с болида си за 2023 г. F1 W14. Колата бе представена по-рано днес на церемония на пистата Силвърстоун. На английското трасе бе и шейкдаунът на болида. Пръв зад волана седна Джордж Ръсел.

Според непотвърдена информация шейкдаунът на Мерцедес F1 W14 не е преминал гладко

Екипът имал проблеми със запалването и прекъсвания на двигателя. В Мерцедес знаели, че ще имат такива грижи. Задвижващата система била изпратена за поправка в Бриксуърт. Тимът се опасявал, че може да има повторение на проблемите.

Говори се също така, че ситуацията е възникнала заради грешка при монтирането на задвижващата система. Проблемът обаче бил решим. Засега това са само слухове. Утре Мерцедес ще проведе филмов ден на Силвърстоун.

На въпрос на Ауто Мотор унд Шпорт за шейкдауна Джордж Ръсел отговори, че не е имало „големи грижи“. Той е отказал да коментира дали болидът подскача. Казал е само: „Ще видим другата седмица“.

„Беше безпроблемен ден, но е трудно да се каже нещо конкретно. Миналата година нямахме кой знае каква идея след шейкдауна. Времето тогава бе твърде лошо. Но и днешните резултати трябва да се приемат внимателно. Истинският тест ще е в Бахрейн. Какво и да ни се иска да постигнем, леко безсмислено е да разчитаме на дни като днешния“, каза още Ръсел.

По-рано днес Люис Хамилтън каза, че в тима очакват неспокойно първите обиколки на F1 W14 на писта, за да видят как се държи

„Сега е най-вълнуващото време през годината. Невероятно е да виждаш как се появяват всички компоненти и се напасват толкова красиво един към друг. Наблюдаваш с изумление колко невероятни са всички тези конструктори и инженери. Всички сме леко неспокойни преди излизането на писта, което ще покаже какво е поведението на колата. И да видим също така кой къде (в подреждането).“

„Онзи ден малко си изкарах сам акъла. На земята има почти 8 милиарда души. Пилотите (във Формула 1) са само 20. От тях само ние двамата караме за този отбор. Невероятно, извънредно привилегировани сме“, добави Хамилтън.