Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес не очаква подобрение в представянето си на Каталуния, но се надява,...

Мерцедес не очаква подобрение в представянето си на Каталуния, но се надява, че F1 W14 вече е по-стабилен

1748
0
Мерцедес F1, Мерцедес Гран при
снимка: Майкъл Потс

Тимът на Мерцедес не очаква сериозно подобрение в представянето си на пистата Каталуния по време на уикенда за Гран при на Испания, заяви Тото Волф. В ръководения от него отбор въведоха редица новости за болидите си F1 W14 в Монако. Те бяха предвидени за надпреварата в Имола, която обаче бе отменена заради причинената от бури в района сложна обстановка. Затова обновленията дебютираха на писта на крайно специфичното трасе в Монте Карло. Волф заяви, че това не е обичайна писта за преценка работата на нови компоненти.

„Дъжд по средата на състезание винаги означава предизвикателство за отбора, а нашият тим се справи чудесно в Монако. Взехме правилните решения и спечелихме доста добри точки. На писта като тази в Монте Карло е невъзможно да преценим промените по автомобила си, но поне нямаше никакви неприятни изненади. Сега пристигаме в Барселона. Испания ще ни даде възможност да установим каква точно е базата на F1 W14 (след промените)“, посочи Волф.

„Познаваме добре тази писта. Премахването на последния шикан ще направи обиколката значително по-бърза. Самата конфигурация включва множество различни типове завои. Това ще ни даде чудесна възможност да научим повече за обновения пакет. Не очакваме стъпка напред в представянето, но се надяваме на по-стабилна цялостна платформа“, каза още ръководителят на Мерцедес

Волф потвърди информацията, че Мик Шумахер ще участва в теста на гуми на Пирели другата седмица

Изпитанията ще се проведат непосредствено след уикенда за Гран при на Испания. Джордж Ръсел ще кара единия ден, а резервният пилот на Мерцедес в F1 ще е зад волана на следващия.

„След състезателния уикенд Мик за първи път ще седне зад волана на F1 W14. Това ще се случи през втория ден от тестовете на Пирели. Досега той върши страхотна работа за отбора. Работи здраво в симулатора, на писта участва с ценна информация. Радваме се, че ще има възможност да излезе на писта с болид за първи път този сезон. Това със сигурност ще помогне за работата му като резервен състезател на тима“, коментира шефът на Мерцедес в Гран при.