Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес обмисля Рикиардо за заместник на Хамилтън?

Мерцедес обмисля Рикиардо за заместник на Хамилтън?

4259
0
Даниел Рикиардо, Люис Хамилтън
Даниел Рикиардо и Люис Хамилтън; снимка: Майкъл Потс

Тимът на Мерцедес обмисля привличането на Даниел Рикиардо за заместник на Люис Хамилтън след изтичане договора на седемкратния световен шампион, твърди британският таблоид Дейли Мейл. Австралийският пилот остана без място във Формула 1, след като се съгласи да прекрати предсрочно договора си с Макларън. В Уокинг бяха разочаровани от това, че Рикиардо не успя да се справи с колата на тима и използваха възможността да привлекат Оскар Пиастри. Даниел все още не знае какво ще прави през следващия сезон, а във Формула 1 почти не останаха варианти. В Алпин предпочитат Пиер Гасли. Не изглежда като да има сериозен шанс и за някои от свободните кокпити в Хаас и Алфа Ромео.

Според Дейли Мейл шефът на Мерцедес в F1 Тото Волф вече крои планове за времето, след като Хамилтън се оттегли от спорта. Люис има двегодишен договор с тима от Бракли – до края на 2023 г., когато вече ще е на 39 години. Той не е давал признаци, че има намерение да се оттегля от активна спортна дейност, но Волф предпочитал да има вариант.

Една от идеите била Рикиардо да е резервен пилот на Мерцедес догодина, за да е готов да замести Хамилтън ако се наложи през 2024 г.

„Ако привлекат Даниел при тях, няма да увиснат в един момент“, заявил неназован източник пред британския таблоид.

Информацията пасва на изразеното от Рикиардо желание да приеме ролята на резервен пилот, за да остане в спорта

„Всъщност подхождам с отворено съзнание към всеки възможен сценарий“, сподели 33-годишният австралиец. „Има положителни неща в това да се оттеглиш за малко, но е добре и да останеш активен. Затова искам да разбера какви са възможните варианти. Не съм прекалено горд, за да откажа, ако ми предложат да съм резерва например. Изборът ми трябва да е за нещо, което ще ме постави в по-добра позиция за годината след това. Необходимо е малко търпение. Няма просто така да се откажа от Формула 1“, допълни Рикиардо.