Начало Избрани Мерцедес обявява новия договор на Хамилтън още тази седмица?

Мерцедес обявява новия договор на Хамилтън още тази седмица?

1334
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Мерцедес може да обяви новия договор на Люис Хамилтън още тази седмица. Това каза Тото Волф. Австриецът се надява да постигне споразумение със седемкратния световен шампион до началото на състезателния уикенд в Канада.

Бъдещето на Хамилтън в F1 е една от най-коментираните теми от началото на сезона. Настоящият договор на британеца изтича в края на 2023 г. Разбира се, очакванията са той да остане в Мерцедес и не смята да отива в други отбор или да се оттегля

Въпреки това се появиха слухове, че Хамилтън преговаря с Ферари и може да се присъедини към италианския отбор догодина. Британецът обаче категорично заяви, че не е водил никакви разговори със Скудерията. Шефът на Мерцедес Тото пък многократно казваше, че британецът ще остане част от тима още няколко години.

Хамилтън финишира втори в Гран при на Испания. 38-годишният състезател записа втори подиум за 2023 г. Резултатът в Барселона е изключително важен за бъдещето на Хамилтън в Мерцедес. Отборът от Бракли представи сериозен пакет с актуализации в Монако, които проработиха доста добре в Испания. Това позволи на Хамилтън и Ръсел да запишат двоен подиум за Мерцедес.

Веднага след края на състезанието Хамилтън обяви, че е готов да преподпише с Мерцедес. Британецът дори каза, че това може да се случи след ден-два. Волф потвърди, че ще има среща със своя пилот, на която ще обсъдят последните детайли относно новия контракт. Въпреки това става ясно, че все още няма постигнато съгласие между двете страни.

Волф разкри актуална информация относно разговорите с Хамилтън. Шефът на Мерцедес призна, че се надява седемкратният световен шампион да подпише нов договор още тази седмица.

„Все още разговаряме и обсъждаме този въпрос по принцип всеки състезателен уикенд“, сподели Волф в предаването „Squawk on the Street“ на американския телевизионен канал CNBC.

„Имаме толкова добри отношения помежду си. Затова се страхуваме от момента, в който трябва да говорим за пари. Все пак вярвам, че това ще се случи скоро. Според мен става дума по-скоро за дни, отколкото за седмици“, добави шефът на Мерцедес.

Волф бе попитан дали новото споразумение с Хамилтън ще стане факт още преди уикенда в Монреал. „Работим усилено по този въпрос“, отговори австриецът

В друго интервю Волф бе попитан за стойността, която Хамилтън носи на Мерцедес.

„От гледна точка на отбора, Люис и Мерцедес имат дългогодишна история. Той никога не се е състезавал за отбор, който е с различно задвижване от това на Мерцедес.“

„Двамата се присъединихме заедно към този екип през 2013 г. Оттогава минаха 10 години, през които професионалните ни отношения се превърнаха в приятелство. Честно казано това беше едно прекрасно време“, обясни Волф. „Люис е най-важната личност в спорта. Той е толкова многостранен не само в състезанията, но и извън пистата. Затова трябва да го задържим в спорта възможно най-дълго“, завърши Тото Волф.