Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес: Очакванията ни бяха, че ще изоставаме от челото, но можем да...

Мерцедес: Очакванията ни бяха, че ще изоставаме от челото, но можем да работим с F1 W14

3659
0
Мерцедес F1
снимка: Майкъл Потс

Отборът на Мерцедес е получил насока върху какво да работи в краткосрочен план от свършеното в края на предсезонния тест, сподели шефът на тима Тото Волф в навечерието на първия кръг от новия световен шампионат. Той каза също така, че в екипа са очаквали да изостават от челото на колоната. Убедени са обаче, че могат да работят с новия F1 W14.

По време на предсезонния тест, който също като първи кръг от сезон 2023 бе в Бахрейн, Мерцедес имаше грижи с баланса на колата. Повреда в хидравликата пък коства доста време през втория ден.

„Предсезонният тест не протече съвсем гладко за нас. Имахме някои проблеми с издръжливостта и се борихме с настройките на колата през втория ден от тренировките. Но основната цел бе да учим колкото се може повече за автомобила и ние научихме доста. Постигнахме добър прогрес във финалния ден, което ни даде посока за работа в краткосрочен план между изпитанията и първия състезателен уикенд“, каза Тото Волф.

„Винаги е трудно в предсезонните тестове да се изгради ясна картина на конкурентоспособността. Имаме данни само от три дни. Въз основа на това как приключи миналия сезон очакванията ни бяха, че ще изоставаме от челото. Изглежда засега е така, но ще сме сигурни след предстоящия уикенд“, добави шефът на Мерцедес

„Въпреки това сме уверени, че разполагаме с кола, с която можем да работим и че сме в по-силна позиция в сравнение с преди 12 месеца. Очакваме с нетърпение предизвикателството. Шампионатът ще се състои от 23 надпревари и всяка една от тях ни дава възможност за подобрение.“

„Стартът на новия сезон винаги е вълнуващ момент, независимо дали работите в този спорт от десетилетия, няколко години или седмици. През зимата бе вложена страшно много работа в F1 W14 и желанието за връщане на писта се усилва. Ще дадем всичко от себе си този уикенд и сме решени да го продължим така до последната обиколка в Абу Даби“, завърши ръководителят на Мерцедес.