Начало Избрани Мерцедес преустроява фабриката си в Бракли

Мерцедес преустроява фабриката си в Бракли

1531
0
Мерцедес, Бракли, завод, фабрика
снимка: Мерцедес

Мерцедес преустроява фабриката си в Бракли. Германският производител планира да разшири основната си база и да я превърне в авангарден парк, подобен на Силициевата долина в Калифорния. Трансформацията на фабриката на Мерцедес  струва 70 млн. британски паунда и трябва да бъде готова до края на 2025 г.

Плановете са част от инвестицията от 70 милиона паунда, която Мерцедес прави в инфраструктурата и персонала си. Това включва създаване на пешеходна зона, както и изграждане на нови маркетингови сгради, развлекателни съоръжения и ресторанти, които да подобрят работната среда на екипа

Наред с развойната дейност, която се извършва в основния завод в Бракли за повишаване на оперативните му възможности, отборът заяви, че новият кампус трябва да бъде завършен до края на 2025 г. Очакванията са това съоръжение да помогне за създаването на нещо, което няма аналог в F1.

„Заводът в Бракли е построен, за да побере 350 души. Днес техният брой е 1250. Развитието на завода през последните пет години бе извършено с изумителни темпове. Сега той прилича на отбор от F1 заради модерните съоръжения“, сподели Тото Волф.

„Това, което планираме да направим, е да разширим фабриката с множество нови сгради. Искаме да създадем кампус в модерен стил. Той ще разполага с много зони за почивка, ресторанти, модерни спортни зали, нови маркетингови сгради и извеждане на всички автомобили. Искаме това да се превърне в собствено малко село с всички удобства и предимства, които се очакват от средата в стил Силициева долина.“

Базата на Мерцедес в Бракли навлиза в нова фаза на развитие. Тя включва закупуването на съседни парцели земя, включително бивша железопътна отсечка. Така ще се даде възможност за разширяване на кампуса на тима. Тази земя се използва от време на време от някои от съседите на екипа. Въпреки че правата на достъп задължително ще се променят, екипът вярва, че проектът като цяло ще представлява значителна нетна печалба за местния район.

Мерцедес вярва, че ключов фактор за осигуряване на дългосрочен успех в F1 е инвестирането в хората и средата, в която те работят

„Всичко това очевидно се прави за нашите хора. Не се опитваме да спечелим някаква архитектурна награда. Това не е като при някои наши конкуренти преди 20 години, където се губиш и вероятно наблягаш повече на архитектурата. Тук формата следва функцията, а не обратното. Въпреки това всичко това е направено, за да се създаде страхотно място за работа и прекарване на времето“, каза още Волф.

Мерцедес работи по 30 различни проекта на място, за да подобри съоръженията си. Досега германският производител похарчил 40 млн. паунда и е поел ангажимент за още 30 млн. паунда през следващите етапи. Подобренията във фабриката в Бракли ще включват и всички аспекти на целите на отбора за нулево ниво на енергия. Те са свързани със захранване, което е само от възобновяема енергия, дошла от източници на място и извън него. Новият паркинг ще включва и соларен панел.