Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Meрцедес продължава работата по своя автомобил

Meрцедес продължава работата по своя автомобил

4029
0
Mерцедес W13
снимка, Мерцедес

Meрцедес продължава работата по своя автомобил. Отборът от Бракли се намира в необичайното положение след първите три старта за сезон 2022 в F1. Германският тим имаше труден старт на новата кампания в световния шампионат.

Въпреки че в момента са втори в шампионата на конструкторите, германците изостават с 39 точки от Ферари. Причината за този добър резултат е множеството отпадания на Ред Бул. Австрийският тим имаше поредица от технически проблеми, които им попречиха да спечелят по-голям актив точки. Като цяло болидът на Мерцедес изостава от тези на Ферари и Ред Бул.

Досега отборът се въздържаше от въвеждането на значителни подобрения на W13 поради опасения, че въвеждането на твърде много промени наведнъж може даобърка“ процеса на проектиране на болида.

Главният стратег на Мерцедес Джеймс Ваулс заяви, че зад кулисите в централата на отбора все още се върши огромна работа.

„Често пъти хората виждат състезателния екип по телевизията и си мислят, че това са всички наши работници. Всъщност не е така“, обясни Ваулс.

Имаме щастието да разполагаме с бази в Бракли и в Бриксуърт. Там стотици хора работят всеки час, за да направят този състезателен автомобил бърз, конкурентен и победител в шампионата.

Работата, която се извършва между състезанията, е огромна, продължи той. „Има промяна на компонентите, подобрения и  анализиране на проблемите, които имаме. Освен това се обсъжда начини, по които да се подобри представянето както от страна на двигателя, така и от страна на шасито.“

Следващото състезание ще се проведе на пистата Имола. По този начин F1 се отправя към Европа след надпреварите в Бахрейн, Саудитска Арабия и Австралия. Това дава на отбора първата реална възможност от началото на сезона да въведе и изпробва важни нови компоненти.

Но това ще важи и за съперниците екипа. Ваулс призна, че най-важната задача на Мерцедес е да се пребори с Ферари и Ред Бул и да не позволи те да се откъснат още по-напред.

Подозирам, че ще видим еволюция на нашите конкуренти. Трябва да сме сигурни, че поне ще се справим с това. В момента преглеждаме случилото се в Мелбърн. Разбрахме какво трябва да направим, за да продължим напред към Имола и да превърнем автомобила в претендент за победи“, завърши Джеймс Ваулс.