Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес се надява на по-постоянен по отношение на представянето уикенд в Джеда,...

Мерцедес се надява на по-постоянен по отношение на представянето уикенд в Джеда, заяви Волф

2248
0
Мерцедес F1
снимка: Майкъл Потс

Тимът на Мерцедес се надява на по-равномерен и по-постоянен по отношение на представянето уикенд в Саудитска Арабия, заяви Тото Волф. Шефът на екипа от Бракли призна, че резултатът на тима от първия старт за сезон 2024 е бил далеч от очакванията.

Състезанието ни в Бахрейн може най-добре да се опише като потискащо. Надявахме се на по-силно представяне след това от тренировките и квалификацията. И двамата пилоти (Люис Хамилтън и Джордж Ръсел) бяха доволни от баланса в по-ранната част от уикенда и по-стабилната платформа, която представлява F1 W15“, коментира Волф.

„За съжаление в събота вечер охлаждането не отговори на предвижданията ни. От твърде ранен етап на състезанието бяхме принудени да внимаваме. Това съответно оказа влияние върху намаляване температурата на гумите под оптималната. Това ни коства възможността да демонстрираме нещо по-близо до потенциала си. Беше разочароващ начин да започнем сезона, но ще си извадим съответните поуки“, продължи шефът на Мерцедес.

„Сега имаме възможност веднага да направим стъпка напред. Джеда е улична писта с много високоскоростни участъци. Ще е добре да продължим да откриваме какво може новата ни кола – вече на съвсем различна писта от тази в Бахрейн. Целта ни ще е да направим по-постоянен уикенд и да разберем какво е реалното ни представяне спрямо останалата част от грида“, каза още ръководителят на Мерцедес в F1

Докато отборът на Мерцедес се подготвя за Гран при на Саудитска Арабия, все повече се засилва слухът, че Макс Верстапен може да отиде в Бракли ако Кристиан Хорнер остане начело на Ред Бул. Волф се видя неколкократно с Йос Верстапен в падока на пистата в Бахрейн. Двамата бяха и в един и същи хотел, където също са били засечени да разговарят. Самият Волф твърди, че искал да поздрави Йос за представянето на сина му. Той упорито повтаря, че не бърза да избере пилот за мястото, което Хамилтън ще освободи в края на сезон 2024.