Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес ще обяви наследника на Хамилтън в Италия

Мерцедес ще обяви наследника на Хамилтън в Италия

2163
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Мерцедес ще обяви наследника на Люис Хамилтън по време на Гран при на Италия. Според изданието Аутоспринт, германският производител е избрал Андреа Кими Антонели за съотборник на Джордж Ръсел през следващия сезон. Това прави съвсем логично той да бъде обявен в домашната си надпревара на пистата Монца.

Мерцедес трябва да избере кой ще наследи Люис Хамилтън през следващия сезон. Припомняме, че седемкратният световен шампион ще кара за Ферари заедно с Шарл Льоклер. Новината за преминаването на британеца в Скудерията дойде още преди началото на предсезонните тестове и беше една от най-големите изненади за тази година

От Мерцедес обявиха, че няма да бързат да избират кой ще наследи Хамилтън. Първоначално с тима бяха свързвани Фернандо Алонсо, Александър Албон и Карлос Сайнц. В крайна сметка се оказа, че нито един от тримата е бил реална опция за Мерцедес.

Мерцедес опита да върне Валтери Ботас. Финландецът караше за отбора от 2017 до 2021 г. Ботас призна, че е получил оферта за едногодишен договор, която е отказал. Все още не знае дали опитният финландец ще остане в F1 след Гран при на Абу Даби.

По-рано тази година Тото Волф обяви, че Андреа Кими Антонели е най-сериозният кандидат за заместник на Хамилтън. Италианският тийнейджър има достатъчно точки за получаването на суперлиценз. В края на този месец той ще навърши 18-годишна възраст и ще може да вземе участие в състезателен уикенд от F1.

Понастоящем Антонели се състезава във Формула 2 с Према. След колебливия старт на сезона, италианецът постигна напредък в последните няколко кръга. Той спечели спринта в Силвърстоун и основната надпревара в Унгария. Това му помогна да се изкачи до седмото място във временното класиране.

Антонели е младши пилот на Мерцедес. Досега той премина през обширна програма за тестове, карайки по-стари болиди на писти като Имола, Ред Бул Ринг и Спа-Франкоршамп. Целта беше той да натрупа повече пробег, за да може да се адаптира по-добре към изискванията на F1.

По-рано днес се появи интересна информация на Аутоспринт. Италианското издание твърди, че в Мерцедес вече са избрали Антонели да наследи Хамилтън. Италианецът дори вече е подписал договор, който влиза в сила от 2025 г. Очаква се германският производител да обяви Антонели по време на състезателния уикенд на Монца.

Преди няколко месеца Хамилтън коментира въпроса за това кой ще го замени в Мерцедес. 39-годишният пилот се изказа в подкрепа за привличането на Антонели.

Честно казано, нямам представа какви са плановете на Тот. Според мен взимането на младеж би било [правилен ход]. Ако това зависеше от мен, вероятно щях да взема Кими“, каза Хамилтън.