Начало Избрани Мерцедес ще започне разговори с Хамилтън след края на сезона

Мерцедес ще започне разговори с Хамилтън след края на сезона

1528
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Мерцедес ще започне разговори за новия договор на Хамилтън след края на сезон 2022 в F1. Отборът от Бракли ще изчака началото на зимната пауза между настоящата и следващата кампания, за да реши бъдещето на седемкратния световен шампион.

Настоящото споразумение на Хамилтън с Мерцедес приключва в края на 2023 г. Преди близо седмица британецът заяви, че иска да подпише нов договор с германския производител и няма желание да се оттегля скоро. Въпреки трудния сезон за Мерцедес, Хамилтън е мотивиран да остане при Сребърните стрели и отново да ги изведе на върха.

Един нов договор с Мерцедес може да включва разпоредби за отворен край на състезателната кариера на Хамилтън. Той може да обвърже 37-годишния състезател както във Формула 1, така и извън нея. Не е тайна, че британецът има бизнеси и редица интереси, които не са свързани със световния шампионат. Има вероятност той да заеме ръководна длъжност в Мерцедес след края на кариерата си в F1 или да се състезава с автомобили на германците в други шампионат или серии.

Наскоро Тото Волф каза, че все още е започнал разговори с Хамилтън относно новия договор. Шефът на Мерцедес потвърди, че това ще се случи през зимата.

„Не сме започнали да водим разговори за нов договор“, сподели Волф.

„Искаме първо да завършим сезона по най-добрия начин. След това ще намерим спокойствие през зимата, както направихме последния път. Тогава всичко буквално започна през зимните празници и продължи повече от два месеца. За момента продължаваме по настоящото споразумение“, добави шефът на Мерцедес.

„Сега Люис е много повече от един пилот, който кара за нас. Въпреки че не става дума за край на кариерата му, е важно да се говори и за ролята му на посланик на Мерцедес и на многото спонсори, които имаме. Няма как да не споменем и влиянието, което той може да окаже върху по-широката ни аудитория.“

Хамилтън се присъедини към Мерцедес през сезон 2013. В края на месеца британецът ще приключи десетия си сезон като пилот на екипа от Бракли. Седемкратният световен шампион продължава да показва изключителната си лоялност към Мерцедес. До момента той не е карал автомобил, който не е бил задвижван от двигател на германския производител. Британецът е подкрепян от марката още от годините си в картинга, както и когато бе част от Макларън от 2007 до 2012 г.

„Мерцедес-Бенц е моето второ семейство. Те са ме подкрепяли в толкова трудни моменти. Също така са били са с мен, когато са ме изгонили от училище. Те бяха зад мен през всичкото това време, както и през трудната 2020-та година.“

„Наистина вярвам в тази марка. Също така вярвам в хората, които работят в организацията. Искам да бъда най-добрият пилот, защото смятам, че можем да направим Мерцедес още по-добър, по-достъпен и по-силен, отколкото е в момента. Смятам, че мога да бъда неразделна част от това“, допълни Люис Хамилтън.

Хамилтън записа подиум №190 в състезанието в Мексико Сити. По този начин британецът продължава да пише история както в Мерцедес, така и във Формула 1.