Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес се подготвя за битка с Верстапен през 2020 г., сподели Алисън

Мерцедес се подготвя за битка с Верстапен през 2020 г., сподели Алисън

2392
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Мерцедес се подготвя за сериозна битка с Макс Верстапен през 2020 г., сподели техническият директор на тима от Бракли Джеймс Алисън. Според съветника на Ред Бул Хелмут Марко този сезон отборът от Милтън Кийнс е най-големият съперник на спечелилия титлите при пилотите и конструкторите през последните шест сезона екип. Формула 1 потвърди 8 надпревари от ревизирания си календар, които трябва да започнат с два последователни старта в Австрия в началото на юли.

„Няма съмнение, че Макс ще е невероятен съперник за нас тази година”, заяви Алисън

„Ферари показа някои проблясъци по време на предсезонните тестове. Но според нас Макс ще е силен в Австрия. Ред Бул са много надъхани там и имат доста добро представяне. Нашата работа там през миналата година бе повлияна от собствените ни грешки по отношение на охлаждането. Това означава, че пилотите ни бяха лишени от обичайната скорост на колата. А през 2018-та имахме известни грижи с издръжливостта и някои не особено елегантни маневри около колата за сигурност. Ето защо според нямам търпение да стигнем до Австрия и може би да покажем на какво сме способни в контраст със случилото се през последните два сезона.”

Намаляването на бюджетите във Формула 1 пък може да накара Мерцедес да потърси варианти да се състезава в други автомобилни дисциплини, каза Тото Волф

„Финансовата реалност в момента е много по-различна от тази преди COVID-19. Приехме намаляването на бюджетите, защото е необходимо условие за печеленето, а не губенето на пари. За нас е и вариант в Даймлер не само да оценяват спортните и маркетингови ползи от платформата, но и да направим участието ни колкото се може по-ценово неутрално.”

„Все пак лимитът означава за нас необходимост от преструктуриране. Трябва да променим работата си в определени области, някои хора ще работят в други сфери. И кой знае, може да преценим други състезателни категории, за да запазим хората и интелектуалната собственост в Мерцедес”, обясни австриецът.