Начало Formula E News В Мерцедес доволни от тест в подготовката си за Формула Е

В Мерцедес доволни от тест в подготовката си за Формула Е

363
0

Подготовката на Мерцедес-Бенц EQ за участие в следващия сезон на Формула Е продължава с пълна сила. Автомобилът Мерцедес-Бенц EQ Silver Arrow 01 премина шейкдаун на пистата Варано в края на март. В началото на тази седмица екипът проведе двудневни тестове на италианското трасе. В изпитанията участваха Гари Пафет и Щофел Вандоорн. Двамата натрупаха общо 218 обиколки, работейки с новата задвижваща система.

„Беше страхотно да съм отново зад волана на задвижван от Мерцедес-Бенц автомобил”, коментира Пафет

„Очевидно е, че тази кола е много различна от всеки Мерцедес, който съм карал досега, но беше фантастичен тест. Според мен професионализмът и уменията на инженерите в тима са изключителни. Няма съмнение, че ни предстои много работа, но изпитанията бяха наистина положителни. Натрупахме доста километри и автомобилът издържа натоварването.”

Вандоорн също каза, че тестът на Варано е бил с позитивни резултати за отбора

„Чудесно е, че успяхме да проследим еволюцията на задвижващата ни система след шейкдауна, в който участвах преди известно време. Всичко това е част от едно дълго пътешествие. Предстои ни още много работа и всички го знаят. Но бих казал, че първите впечатления са много добри. Основата е стабилна, всичко като че ли работи както трябва. На настоящия етап това има значение. Беше положителен старт”, допълни белгийският пилот.

Шести сезон на първенството за електрически автомобили ще започне на 22 ноември 2019 г. в Саудитска Арабия. Целта на Мерцедес е да се подготви така, че тимът да е конкурентоспособен от началото на шампионата.

„Натоварихме доста задвижващата си система през тези два дни”, каза управляващият директор на екипа Йън Джеймс. „Беше добър тест. Но видяхме и колко много трябва да сторим, за да сме достатъчно подготвени за първия си старт.”