Начало Автомобили Мерцедес F800 Стайл показва как ще изглежда бъдещия CLS

Мерцедес F800 Стайл показва как ще изглежда бъдещия CLS

216
0

Мерцедес-Бенц разпространиха нови снимки на прототипа си F800 Стайл. Неговата визия може да ни даде представа как ще изглежда следващата генерация на 4-вратото купе на марката – CLS.

Това, което прави впечатление при външността на автомобила, са LED-фаровете и отварящите се нетрадиционно задни врати.

Вътрешността пък впечатлява с леки и доста тънки седалки, направени от карбон и магнезий, както и доста футуристичен волан.

Под капака си студията използва напредничава мулти-платформа, която може да работи както с технология с горивни клетки, така и с хибридна система. Втората се състои от бензинов V6 мотор с 300 к.с. и хибриден модул, добавящ още 106 к.с.. Това позволява на F800 да развива 100 км/ч за 4,9 секунди и да достига максимална скорост от 249 км/ч. Иначе колата може да изминава 29 км само с помощта на електрическия си двигател.

Вариантът с горивни клетки пък има електромотор с мощност от 136 к.с.. Той се намира отзад, докато самите горивни клетки са позиционирани в предната част.

Прототипът е снабден с всички най-съвременни електронни системи, разработени от Мерцедес, като COMAND, DISTRONIC PLUS и PRE-SAFE 360.