Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес готови да доставят двигатели на Хонда

Мерцедес готови да доставят двигатели на Хонда

50
0

Шефът на отдела за моторни спортове в Мерцедес, Норберт Хауг, каза, че компанията би могла да снабдява с двигатели бившия тим на Хонда през 2009 година.

Въпреки че Мерцедес ще снабдяват Форс Индия с двигатели през 2009 година, Хауг каза, че е възможно да предложи споразумение и на Хонда. В интерес на истината това е първият път, в който Мерцедес се съгласяват да снабдяват клиентски тим.

„Ако се намери инвеститор за тима, ние ще бъдем подготвени да го обсъдим” – казва Хауг. „Но задължително трябва да го има и съответните финансови възможности.”

„Не можеш да даваш някакви подаръци при настоящия финансов климат, но ние бихме искали да помогнем на Формула 1, колкото можем. Рос Браун и Ник Фрай свършиха страхотна работа до този момент, така че ако имаме възможността да помогнем, ние ще го направим.”

„Но е много важно да има финансова устойчивост. Всичко трябва да е гарантирано на 100 %.”

Хауг казва, че потенциално допълнително споразумение няма да попречи на настоящите операции на Мерцедес, въпреки че удължаването живота на двигателите на три състезания и внедряването на KERS представлява предизвикателство.”

„Това не е идеалният момент” – казва Хауг. „Имаме много работа по KERS, новото ограничение на оборотите и други такива, а това не е малко.”

Тази седмица Ферари изключиха възможността да помогнат на бившия тим на Хонда, въпреки че са в добри отношения с техническия директор на базирания в Бракли тим, Рос Браун.