Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес и Макларън след пробите

Мерцедес и Макларън след пробите

32
0

Михаел Шумахер бе зад волана на MGP W01 днес на Каталуния, като продължи развитието на болиза, започнато вчера от Нико Розберг. Седемкратният световен шампион се съсредоточи върху баланс и реглажи в по-дълги серии обиколки, както и тренировки на процедури като спирания в бокса и стартове. Резултатът от деня бе 85 тура и седмо време, което не притеснява нито отбора, нито пилота, тъй като не гонят квалификационни постижения в подготовката си.

– Работим упорито и макар програмата да не върви така гладко, както бихме искали, ни предстои сериозен труд и тук, и в Бахрейн. Сработваме се прекрасно заедно и в екипа цари чудесна атмосфера – бе коментарът на германеца.

МР4-25 бе в ръцете на Люис Хамилтън, като и той работи по програмата на екипа, стартирана първия ден от Дженсън Бътън. Отново настройки и сравнение на гуми бяха във фокуса на английския тим. Сутринта отборът от Уокинг се съсредоточи върху експериментални проби с реглажите в по-къси серии, като след тях бе подобрен балансът. За следобед бе насрочена дълга поредица турове, но пък тя бе прекъсвана от спирания на сесията.