Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес и Торо Росо ще покажат новите си болиди на 4 февруари

Мерцедес и Торо Росо ще покажат новите си болиди на 4 февруари

41
0
Мерцедес

Екипите на Мерцедес и Торо Росо обявиха днес, че ще покажат новите си автомобили за сезон 2013 г. във Формула 1 в един и същи ден — 4 февруари. Веднага след това — на 5 февруари — започват предсезонните тестове на екипите от Гран при и представянията ще са директно на пистата Херес, където са първите изпитания тази зима.

Пет отбора ще демонстрира болидите си за предстоящия сезон преди това: Макларън на 31 януари, Ферари и Форс Индия на 1 февруари, Заубер на 2 февруари и Ред Бул на 3 февруари.

Новият W04 на Мерцедес ще види бял свят на старт-финалната права на пистата в 13:30 часа местно време. С този автомобил през 2013-а ще се борят Люис Хамилтън и Нико Розберг и ще се очакват сериозни постижения.

Новият STR8 на Торо Росо пък ще е първата кола на тима, откакто технически директор във Фаенца стана Джеймс Кий. Той зае поста на напусналия Джорджо Асканели и макар да се присъедини на доста късен етап — през септември 2012 г. – може да окаже известно влияние върху колата. Най-големият успех на тима досега във Формула 1 е победата на Себастиан Фетел в Гран при на Италия през 2008 г.