Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес и Уилямс все пак могат да бъдат победени в Мелбърн, твърди...

Мерцедес и Уилямс все пак могат да бъдат победени в Мелбърн, твърди Бътън

32
0
Дженсън Бътън

Дженсън Бътън посочи отборите на Мерцедес и Уилямс за фаворити за първата надпревара от сезон 2014 г. във Формула 1 – Гран при на Австралия. Според него обаче тези два екипа могат да бъдат победени в Мелбърн.

Световният шампион за 2009 г. посочи, че Макларън МР4-29 е бил с около 2 секунди по-бавен от FW36 на Уилямс и F1 W05 на Мерцедес по време на тестовете. И трите автомобила са с еднакви задвижващи системи на щутгартския производител (или по-точно на специализираното му подразделение в Бриксуърт във Великобритания).

Отборът от Уокинг обаче не успя да изпробва последните си нови компоненти на финалния тест в Бахрейн. Дори последните елементи за МР4-29 да не намалят разликата спрямо съперниците пък, според Бътън издръжливостта и стратегията ще са по-важни в надпреварата, отколкото чистата скорост.

Усещането в колата е по-добро в сравнение с миналата година, имаме най-добрата задвижваща система – Мерцедес са най-напред в това отношение. Смятам, че ни е нужна по-добра скорост, но все пак имаме нови неща за болида за първия старт. В теста просто не успяхме да ги изпробваме. Надявам се да ни помогнат да напреднем, макар че един поглед към времената на Уилямс и Мерцедес да показва колко трудно ще е това. Все пак смятам, че можем да ги предизвикаме този уикенд – заяви Бътън.

Според англичанина издръжливостта ще е ключова за това да се направи добър старт в предстоящия сезон:

Трябва да се завършат тези първи три състезания. Ако успееш, ще се прибереш с прилично количество точки, дори да не разполагаш с най-бързата кола. Ние трябва да се стараем да свършим максимално добра работа и да печелим състезания, но не съм убеден, че ще можем да го постигнем още в тази надпревара. Не се знае какви ще са условията. Не става дума само за чиста скорост. Ще има други неща, които ще направят всичко малко по-сложно. Но е прекрасно да седнеш пак в болида и да се състезаваш. Няма значение къде си, просто искат да го правиш. След цялата предсезонна истерия, която ти се случва, е хубаво да свалиш визьора и да вършиш обичаната от теб работа.