Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес и Заубер очакват да се представят добре в Монако

Мерцедес и Заубер очакват да се представят добре в Монако

129
0
Камуи Кобаяши

Екипите на Мерцедес и Заубер имат едни и същи очаквания за предстоящата Гран при на Монако – да се представят добре след хубави класирания във вчерашната надпревара в Испания.

Михаел Шумахер и Нико Розберг се класираха съответно шести и седми на Каталуния, а Серхио Перес и Камуи Кобаяши бяха девети и десети. И макар характеристиките на уличното трасе в Княжеството да са напълно различни спрямо тези на пистата до Барселона, то тимовете не губят вяра, че и там ще вървят на ниво.

Михаел Шумахер:

– Монако винаги е било едно от любимите ми състезания, обожавам да карам там. Уличната писта може да е анахронизъм за някои, след като толкова много се грижим за сигурността, но надпреварата е толкова специална за Формула 1, че просто ще караме там. Допада ми също така, че феновете са толкова близо до автомобилите, да усетят мощта. В Барселона уикендът ни бе малко по-положителен, така че се надявам да продължим прогреса си и в Монако. Трудно е да се предвиди какво ще е поведението на автомобила там, тъй като трасето е уникално, така че трябва да почакаме и ще видим.

Нико Розберг:

– Уикендът за Гран при на Монако винаги е вълнуващ за мен. Това ми е домашна надпревара и да карам пред семейството и приятелите си винаги е много специално. Старото ми училище всъщност е точно до падока. Обичам да карам на трасето, тъй като там трябва да си едновременно агресивен и прецизен. Преминаването на тунела с 280 км/ч е невероятно приключение. Толкова близо си до бариерите, че всъщност можеш да усетиш колко бързи са всъщност болидите. Тази година пък състезанието може да е по-интересно от всякога. Ако KERS и DRS създадат възможности за изпреварване, ще е страхотно за феновете.

Камуи Кобаяши:

– Според мен Монако е чудесна писта и е вълнуващо да се състезаваме там. Миналогодишната надпревара бе особено трудна за нас, но сега би трябвало да е различно. Работихме упорито по колата си и поведението й в бавни завои, така че се надявам на добро представяне. Състезавал съм се в Монте Карло три пъти – два пъти в GP2 и миналия сезон за първи път във Формула 1. Според мен въпреки всичко изпреварванията ще са трудни, но може би ще има по-голям шанс за маневри с подвижното задно крило. Но никога не се знае – може да се окаже прекалено рисковано. Ако обаче живееш там, това помага и за карането, не само за по-ниски данъци!

Серхио Перес:

– Обичам тази писта, тя ми е една от любимите. Миналата година спечелих там надпреварата в GP2 (дългата дистанция), така че нямам търпение за първия си старт като пилот в F1. Уикендът ще е много специален за мен. Тази надпревара чаках, защото на това конкретно трасе пилотът може да донесе толкова разлика в представянето, колкото никъде другаде. Атмосферата е страхотна и всеки състезател мечтае да има победа от тази Гран при в кариерата си.