Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес има да решава проблеми с гумите

Мерцедес има да решава проблеми с гумите

2179
0

В екипа на Мерцедес имат да решават проблеми с гумите в състезателна симулация. Това призна техническият директор на тима Джеймс Алисън. Според него в дълга серия от обиколки с много гориво по гумите се образува т.н. грейнинг, или топчета, които полепват и влошават значително сцеплението с асфалта.

Днес пилотите Люис Хамилтън и Валтери Ботас отново правеха дълги стинтове с повече бензин. Световният шампион направи и състезателна симулация, при която по гумите се образуваше въпросният грейнинг. Същия проблем имаха и в Ред Бул миналата седмица на първите тестове.

„Вършихме работа по настройките тази сутрин с Валтери, обясни Алисън. – След това продължихме с нея в ранния следобед с Люис. Постигнахме някои добри резултати и с двамата пилоти. После състезателната симулация беше значително по-бърза от последната ни такава.

При нея обаче имахме грейнинг на предните гуми. Това, като гледаме в боксовете, може да е тема за работа за всички отбори тази година. Трябва да направим прогрес по отношение на грейнинга в следващите дни. За да сме сигурни, че сме го овладели добре за началото на сезона.“

Хамилтън, който навъртя 102 обиколки в следобедната сесия, коментира че денят е бил добър. „Направихме много обиколки, което беше добре, каза британецът. – Минахме обаче и през някои малки проблеми. Работим по тях, за да разберем причините и да ги решим.