Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес има какво да доказва в Абу Даби, смята Тото Волф

Мерцедес има какво да доказва в Абу Даби, смята Тото Волф

1216
0
Хамилтън пред Ботас в Бразилия
Хамилтън пред Ботас в Бразилия, снимка: Мерцедес

Екипът на Мерцедес има какво да доказва в предстоящата Гран при на Абу Даби след лошия уикенд в Бразилия. Това смята спортният шеф на Сребърните стрели Тото Волф. На Интерлагос Валтери Ботас отпадна след повреда, а Люис Хамилтън бе класиран едва 7-и след наказание.

Самият Волф пропусна състезанието, като присъства на дебюта на заводския тим на Мерцедес във Формула Е в Саудитска Арабия. В негово отсъствие ръководната роля заемаше техническият директор Джеймс Алисън, който призна, че не се е справил добре.

„Нямахме най-бързата кола на пистата и загубихме много точки заради наши грешки, каза Волф. – Анализирахме какво се обърка по отношение на надеждността и решенията ни по време на състезанието, за да сме сигурни, че няма да го повторим.“

Волф има предвид тактиката в края на състезанието на Хамилтън, когато той беше повикан за смяна на гуми при кола за сигурност. Тогава той се движеше на 2-а позиция и след стопа си загуби 2 места. Решението бе определено от Алисън като глупаво.

„Недоброто ни представяне в Бразилия означава, че в Абу Даби имаме какво да доказваме, каза Волф.

– Пистата Яс Марина беше добра за нас в последните години. Ще натискаме здраво, за да продължим по същия начин.“

Волф заяви, че сезонът за Мерцедес е бил страхотен, като тимът му спечели предсрочно титлите при пилотите и конструкторите, и 14 от 20-те до момента състезания. Но добави, че смъртта на Чарли Уайтинг, Ники Лауда и пилота Антоан Юбер е била трудна за преглъщане.

„Тази година видяхме страхотни битки на пистата. Горди сме от това, че успяхме да поставим Мерцедес в списъка с рекордите с 6-ата ни поредна двойна титла, каза още австриецът. – Но от друга страна беше изключително трудна година, в която трябваше да се сбогуваме с твърде много приятели. Починаха Чарли, Ники и Антоан, както и важни членове на нашия тим.“