Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес иска да обвърже Розберг дългосрочно

Мерцедес иска да обвърже Розберг дългосрочно

38
0
Мерцедес,Михаел Шумахер,Нико Розберг

Сегашният договор на Нико Розберг с екипа на Мерцедес изтича през 2012 г. Тогава изтича и този на Михаел Шумахер. Изглежда обаче, че може да остане свободно място в Ред Бул или Ферари през 2013 г. и двата топ екипа може да се заинтересуват от услугите на младия и талантлив Розберг. Затова от екипа на Мерцедес смята за логично да се опитат да удължат договора му поне до края на 2015 г.

„И Нико, и Мерцедес са заинтересувани от едно дълготрайно, плодотворно сътрудничество“, започва внимателно атаката си спортният директор на Мерцедес, Норберт Хауг.

Освен това наскоро излезе информация, че Нико е заснел наскоро самостоятелна реклама на Мерцедес, за първи път без Шумахер, която ще започне да се върти в Китай, най-важният развиващ се пазар за германската фирма.

Въпреки трудностите в началото на съвместната работа, сега изглежда, че и самият Шумахер не иска да се предава, а да продължи да се състезава и да се доказва, въпреки седемте си спечелени титли.

Много от неговите критици се надяват, че той няма да изпълни сегашният си договор. Други обаче съобщават, че вече са започнали преговори за подновяването му с още една година, до 2013 г. Дали няма да станем свидетели на нова сензация с участието на 42-годишният пилот?